Nieuws

IE10 komt verlaat naar Windows 7

Microsoft belooft dat IE10 een plekje krijgt op Windows 7. Maar het zal nog even wachten worden voor een definitieve versie van de browser zijn opwachting maakt.

Het ontwikkelaarsteam van Internet Explorer liet woensdag op zijn blog weten dat de eerste release preview van IE10 voor Windows 7 ergens in november op de planken zal verschijnen.

Consumenten die Windows 8 in huis halen, kunnen de browser al voor dat tijdstip onder ogen krijgen, omdat het de standaardbrowser zal zijn voor dat besturingssysteem.

Rob Mauceri, productmanager voor Internet Explorer dat IE10 voor Windows 7 betere ondersteuning voor webstandaarden zal krijgen en snellere laadtijden voor websites.

[related_article id=”161452″]

Volgens ZDNet-collega Ed Bott zal het gaan om een volwaardige browser en geen ontwikkelaarsversie zoals het exemplaar dat Microsoft vorig jaar publiceerde. Die eerste testversie dateert alweer uit november 2011 en was nauwelijks bruikbaar voor reguliere websurfers. 

De ontwikkelaars geven aan dat zij deze eerste release preview zullen gebruiken om feedback te verzamelen en aanpassing te maken. De kans is daarom levensgroot dat de definitieve versie voor Windows 7 pas zal arriveren als 2013 al lang op gang is gekomen.

In 2011 beloofde Jurgen van Duvel van het Windows-team in België nog dat IE10 zeker voor het einde van 2012 klaar zou zijn. Zijn voorspelling komt uit, maar dan wel alleen voor het nieuwe besturingssysteem Windows 8.

Gebruikers van Windows XP en Vista hoeven in het geheel niet te rekenen op de nieuwe browser.

2013ie10microsoftnieuwsrelease previewwindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen