Belgacom: webshops vanaf 15 euro per maand

Bestellen we binnenkort onze croissants online? Belgacom hoopt van wel. Het bedrijf lanceert een module waarmee je vanaf 15 euro per maand een webshop hebt.

Er zijn in België zo’n achtduizend webshops, goed voor een omzet van 1,1 miljard euro. Maar 65 procent daarvan loopt via buitenlandse winkels. Bovendien zijn webshops doorgaans weggelegd voor middelgrote en grote bedrijven. De kans dat uw bakker of krantenverkoper een webshop start is klein.

Daar hoopt Belgacom nu verandering in te brengen. Het bedrijf lanceert met zijn BeCloud e-shop een formule waar je vanaf 15 euro per maand een online winkel kan opzetten.

‘Vanaf’ maakt meteen duidelijk dat je voor dat bedrag geen halve supermarkt kan aanbieden. Maar de lage instapkost maakt het wel mogelijk voor kleine ondernemers om online iets aan te bieden zonder al te veel technische kennis of budget.

De prijs hangt vooral af van het aantal producten dat je wil aanbieden in combinatie met een aantal diensten. Zo kan je bijvoorbeeld een betalingsmodule voor internetbankieren of PayPal aan de shop toevoegen, je verkochte goederen laten verzenden via Bpost of je systeem koppelen aan een ERP-systeem of facturatiesoftware.

Reservaties
Naast webshops, het retail pack zoals Belgacom het noemt, is er ook een reservation pack. Dat zijn reservatiemodules voor hotels en restaurants, of dokters die een online reservatiesysteem voor hun patiënten willen.

De bedoeling is dat de dienst actief wordt gepromoot naar kmo’s en vrije beroepen. Als het bedrijf in zijn opzet slaagt, dan kunnen we binnenkort vanop onze laptop of tablet de koffiekoeken bestellen en betalen. Of BPost ze dan ook op zondagochtend tot in de keuken brengt zal nog moeten blijken.

becloudbelgacombusinessdigital commercekmonieuwsvrije beroepenwebshopzelfstandige

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600