Nieuws

Nieuwe iPad na amper zes maanden

Apple heeft dinsdagavond op zijn extra persevenement een nieuwe iPad aangekondigd. De vierde generatie iPad is iets sneller dan de vorige.

Amper een half jaar na de aankondiging van "de nieuwe iPad", ofwel de derde generatie iPad, komt Apple alweer met een nieuwe generatie aanzetten. De nieuwe iPad ziet er hetzelfde uit maar krijgt onder de motorkap enkele verbeteringen.

Nieuwe processor

[related_article id=”158256″]

De vierde generatie iPad krijgt een Apple A6X-processor. Eigenlijk is dat niets meer of minder dan de indrukwekkende processor die de iPhone 5 aan boord heeft, met optimalisaties voor het grotere scherm op Retina-resolutie. Apple zelf claimt dat de processor dubbel zo snel is als zijn voorganger, de A5X.

Dat kan kloppen: bij de iPhone 4S werd de Apple A5-processor gebruikt en die was meer dan de helft trager dan Apple"s A6-chip in de iPhone 5.

Verder krijgt de nieuwe iPad een Lightning-aansluiting die we eerder al zagen bij de iPhone 5, nieuwe iPod Touch en iPod Nano. De prijs zou hetzelfde blijven en de nieuwe iPad zou ook ondersteuning krijgen voor Europese 4G-netwerken.

De nieuwe iPad zal vanaf 26 oktober te bestellen zijn op de Apple Online Store. Vanaf 2 november gebeuren de eerste leveringen, zo maakte het bedrijf bekend.

Prijzen

Apple benadrukte tijdens de keynote dat de prijzen hetzelfde zullen blijven als voorheen. Zo zal de iPad 2 nog steeds te koop zijn vanaf 399 euro, terwijl de Retina-iPad verkocht zal worden vanaf 499 euro voor het 16GB-model met enkel wifi aan boord. voor het 32GB en 64GB model (enkel wifi) betaal je nog steeds respectievelijk 599 en 699 euro.

Het Retina-model met 4G zal 629, 729 of 829 euro kosten voor het 16- 32- en 64GB model.

De iPad 2 blijft in prijs onveranderd: het 16GB-model zal nog steeds te koop zijn voor 399 euro (wifi) of 529 euro (wifi+3G). Niet geheel onbelangrijk: ook de vierde generatie iPad zal met een microsim werken bij de 4G-versie. Enkel de iPhone 5 krijgt voorlopig dus de nanosim.

a6xapplegeneratiehardwareipadnieuwsvierde

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen