Nieuws

ZDNet-leeslijst: De beste langlezers van 2012

2012 is toch wel een beetje het jaar geworden van de langlezers, of longreads. Met de opkomst van tablets en e-bookreaders zijn steeds meer mensen op zoek naar goede lectuur als ze onderweg zijn of lekker op de bank willen bijlezen. En lange, goede artikelen over interessante onderwerpen voldoen perfect aan die behoefte.

We zijn daarom dit jaar gestart met een nieuwe rubriek op ZDNet: de leeslijst. Zolang een artikel over technologie gaat en dieper ingaat op een onderwerp dan we gewend zijn, krijgt het een plekje op de lijst. Het is daarbij niet belangrijk of dit verhaal nu vorige week of vorig jaar is geschreven: goede reportages en achtergrondverhalen zijn vaak tijdloos.

Aan het einde van het jaar hebben we op de redactie onze favoriete bijdragen nog eens van stal gehaald. De onderwerpen zijn bijzonder divers, maar stuk voor stuk zijn het goede indicaties van wat er is gebeurd dit jaar in de wereld van de technologie.

Ook volgend jaar hopen we dat onze lezers hun favoriete lange artikelen met ons blijven delen. Laat het ons weten op redactie@zdnet.be of laat me iets weten per mail of Twitter.

Waarom ik piraat ben
De media-industrie zet piraten weg als immorele dieven. Daar is dit anonieme lid van Insight Community het niet helemaal mee eens en in een open brief legt hij haarfijn uit waarom hij is gestopt met het kopen van muziek, films en boeken. Aan de lange kant, maar waard om te lezen.

In het hoofd van de online crimineel
ZDNet sprak met Peter Wood, een gelouterde ethische hacker die al zijn halve leven probeert online misdaad te doorgronden. Hij legt uit wat cybercriminelen beweegt, waar ze vandaan komen en zullen komen.

Het internet weet raad
Online diensten raden je voortdurend dingen aan. Koop dit! Stuur je e-mail ook aan hem! In dit hilarische stuk op The Guardian volgt de auteur tandenknarsend al die goede adviezen op.

Microsoft VS cyberboef
Windows stond in 2002 bekend als een lekke zeef en daar moest verandering in komen. ZDNet kijkt terug op de daaropvolgende strijd tussen Redmond en de steeds slimmer wordende cybercrimineel.

Buurthuizen van de toekomst
Hackers komen uit de hobbykamer en verenigen zich in buurthuizen om samen aan de gadgets en technologieën van morgen te knutselen. Ook in België, zo blijkt uit deze reportage van ZDNet.

Pakhuisslaven
Mother Jones geeft een ontluisterend beeld van het werk in pakhuizen die horen bij grote online winkels.

Geheime wapens
De grootmachten van de technologie zijn in een hevige strijd ontwikkeld om dominantie. The Verge vergelijkt ze met legers en beschrijft welke geheime wapens Microsoft, BlackBerry, Google en Apple in huis hebben.

Dood aan het wachtwoord
Matt Honan, een redacteur van Wired, zag zijn leven in duigen vallen toen al zijn gadgets in een klap werden gehackt. Hij schrijft een betoog over de achterhaalde waarde van het wachtwoord.

Trol ontmaskerd
Leo Traynor was doodziek, gestresst en had te stellen met een hardnekkige trol die hem het leven zuur maakte. Tot hij ontdekte wie zijn plaaggeest werkelijk was.
 

2012artikelenbestejaarlanglanglezersleeslijstlongreadsredactieselectiezdnet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen