Nieuws

Een klembord om nooit te vergeten

Een klembord om nooit te vergeten

Het Windows klembord is handig om snel een stukje tekst of een afbeelding van de ene locatie (of tool) naar de andere te kopiëren. De opslagcapaciteit is echter beperkt en bij een volgende Windows-sessie is het klembord alles weer vergeten. Niet zo met Save.Me!

Save.Me is een klein, draagbaar programma dat zowel in een 32-bit als in een 64-bits versie bestaat. Alles wat je naar het Windows klembord kopieert (bijvoorbeeld via de snelkoppeling Ctrl+C), komt (ook) in deze tool terecht. En daar blijft het ook, over verschillende Windows-sessies heen, tot je het zelf weer verwijdert.

[download_file]

Alle items worden in eerste instantie chronologisch opgelijst, maar het vergt slechts een muisklik om die in een andere volgorde te zien verschijnen: bijvoorbeeld op basis van het programma waaruit je het item had gekopieerd, of op basis van het tijdstip waarop je het laatste hebt gebruikt, of volgens grootte.

[related_article id=”160534″]

Handig is ook dat je bepaalde items tot je ‘favorieten’ kan benoemen, zodat je die altijd snel bij de hand hebt. Of je geeft bepaalde items een groepslabel mee, waarna je met een eenvoudig filter alleen die items naar boven haalt.

Uiteraard voorziet Save.Me ook in een flexibele zoekfunctie en krijg je een voorbeeldweergave te zien van geselecteerde items. Het programma laat je tevens toe eigen tekstitems toe te voegen (die je dus rechtstreeks in Save.Me intikt) en voorziet bovendien in een basale ‘screen capture’-functie.

Save.Me krijgt zelfs de allures van een heuse PIM. Je kan de bewaarde items niet alleen opvragen in agendavorm, maar het is ook mogelijk aan willekeurige items een herinnering (reminder) vast te knopen. Op het gezette tijdstip duikt dan een venstertje op met daarin het bewuste item.

Vanuit Save.Me kan je items ook als afzonderlijke bestanden opslaan (met extenties als txt, html en jpg, afhankelijk van het type item) en opnieuw richting Windows klembord sturen om het in een ander document te plakken (met bijvoorbeeld Ctrl+V).

clipboarddownloadsinstallatieinstallerenklembordkopi-renplakkensave-mesoftwareWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen