Nieuws

Samsung Galaxy S IV: wat we kunnen verwachten

Vannacht zal Samsung de Galaxy S IV aankondigen. We hebben alvast even opgelijst wat we van deze nieuwe topsmartphone kunnen verwachten.

De Samsung Galaxy S IV wordt vandaag om middernacht onze tijd voorgesteld tijdens een evenement in New York. We zetten nog even op een rijtje wat we van Samsungs nieuwe vlaggenschipsmartphone kunnen verwachten.

Design

Samsungs toestellen zijn onmiddellijk herkenbaar door de afgeronde plastieken behuizing. Dat zorgt er niet meteen voor dat je toestel erg premium aanvoelt, maar beschermt wel goed tegen vallen of andere ongelukken.

Verschillende fabrikanten lijken in 2013 extra aandacht te besteden aan het uiterlijk van hun toptoestel, kijk maar naar de One van HTC. Blijft de vraag of Samsung deze trend zal volgen of toch trouw blijft aan een consistente look over heel de reeks.

[related_article id=”161563″]

Traditioneel lekken er altijd heel wat foto’s en video’s voor de lancering van een nieuwe topsmartphone. Dat is voor de Galaxy S IV niet anders. Onderstaand filmpje biedt een blik op wat het design van de Galaxy S IV zou zijn.

Scherm

Het scherm zou volgens de geruchten groter worden dan het 4,7 inch scherm van de Galaxy S III. Oorspronkelijk werd gesproken van een 5 inch AMOLED-scherm van 1920 bij 1080 pixels (440 ppi), maar volgens meer recente berichten zou Samsung AMOLED hebben laten vallen voor een Full HD SoLux-scherm.

Het ligt alleszins in Samsungs aard om de schermen van haar toestellen steeds groter te maken. Bovendien heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant eerder al aangegeven dat het een toestel met een 5-inch Full HD-scherm plant, al werd nooit gezegd dat het om de Galaxy S IV zou gaan.

Specificaties

Er wordt gehoopt dat de Galaxy S IV gaat draaien op de nieuwe 8-core Exynos 5 Octa-chipset, die Samsung begin dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show heeft aangekondigd. Daarmee zou de S IV heel wat krachtiger worden dan andere topsmartphones op de markt. Zoveel kracht is eigenlijk niet nodig, dus misschien heeft Samsung toch geopteerd voor de lichtere Exynos 4 Quad.

Verdere verwachtingen zijn 2GB RAM-geheugen en versies met 32GB, 64GB, en misschien zelfs 128GB opslagruimte. Het toestel zal naast 3G ook met 4G overweg kunnen en ondersteunt natuurlijk ook wifi. NFC en Bluetooth behoren ook tot de mogelijkheden.

De batterij zal waarschijnlijk ook wat groter worden dan de 2.100 mAh-batterij van de Galaxy S III. Verwacht iets in de lijn van 2.600 mAh. Het lijkt ook een goeie gok dat de Galaxy S IV mee op de kar van het draadloos laden zal springen.

Camera

De camera wordt steeds vaker als een troef uitgespeeld bij nieuwe smartphones. Nokia heeft haar PureView-technologie en HTC spreekt over ultrapixels in de One. Voor de huidige standaarden is de camera in de Galaxy S III helemaal niet zo goed, hopelijk heeft Samsung hier in de S IV extra aandacht aan besteed.

Samsung zou de Galaxy S IV volgens Androsym uitrusten met een 13 megapixelcamera. De beeldsensor is vermoedelijk de ?-inch Exmor RS van Sony, dezelfde als die in de Xperia Z. Als dat inderdaad het geval is, kan je je verwachten aan extra’s als video-opnames in HDR, verbeterde kwaliteit van foto’s bij weinig licht en een burst rate rond 10fps.

Besturingssysteem

Het is een no-brainer dat de Galaxy S IV Android 4.2 Jelly Bean zal draaien. Key Lime Pie (Android 5.0) wordt pas in mei officieel voorgesteld, dus dat lijkt voorlopig nog buiten bereik. Bovendien hebben Samsungs huidige toestellen de update naar 4.2 al gekregen.

Maar Samsung biedt natuurlijk geen pure Androidervaring. Het verrijkt het besturingssysteem met de eigen TouchWiz-interface. Die krijg een update en zal enkele leuke nieuwe functies met zich meebrengen.

Samsung zou onder meer aan een app – “Samsung Orb” – werken die toelaat om 360°-panorama’s te maken. Daarnaast wordt er ook gedacht aan touchless gestures en touchless scrolling. Daarmee zou je bepaalde elementen via beweging kunnen bedienen, zonder het scherm aan te raken, en kan je door een tekst scrollen door met je ogen te bewegen.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S IV wordt vannacht tijdens een persevenement in New York officieel voorgesteld. De verkoop zal normaal gezien binnen de twee maanden na deze lancering van start gaan. Hopelijk weten we na vannacht al meer over een concrete datum.

ZDNet heeft een redacteur ter plaatse om je al het nieuws te brengen over het nieuwe vlaggenschip van Samsung, hou onze website dus zeker in de gaten.

galaxy s4geruchtenlanceringmobielnieuwssamsungsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen