Nieuws

Nokia wint patentrechtszaak over batterijbesparing van HTC

Nokia heeft in Duitsland een patentzaak gewonnen van HTC. De betreffende technologie wordt door HTC niet meer gebruikt in Duitsland, maar Nokia is erg blij met de overwinning.

In de Duitse patentrechtszaak die Nokia vorig jaar mei tegen HTC heeft aangespannen hebben de Finnen gelijk gekregen wat betreft een specifiek patent. Het Taiwanese HTC maakt inbreuk op een patent voor batterijbesparing dat in handen is van Nokia. De technologie waar het over gaat is ingebouwd in de Qualcomm processors van HTC en bespaart batterijkracht door berichten indien mogelijk niet opnieuw binnen te halen via een dataconnectie, maar deze te reconstrueren uit reeds aanwezige data.

HTC zegt nu dat de technologie waar het om gaat helemaal niet zo belangrijk is en dat deze preventief al niet meer gebruikt wordt in Duitse HTC-toestellen. Nokia is erg content met de rechterlijke uitspraak en zegt dat het de hoge kwaliteit van het patentportfolio van het Finse bedrijf aantoont. Het bedrijf heeft naast deze zaak nog meer dan dertig patentzaken tegen HTC lopen op het moment. Daaronder bevinden zich onder andere twee rechtszaken die over hetzelfde patent handelen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

De vraag die rijst bij de door Nokia gewonnen rechtszaak in Duitsland is of het bedrijf een schadevergoeding zal eisen of dat er een licentieovereenkomst met HTC gesloten gaat worden. Daar is nog niets over bekend. Nokia heeft overigens ook al een aantal patentzaken in Duitsland verloren, maar deze overwinning is belangrijk voor Nokia. Beide bedrijven hebben inmiddels officieel gereageerd op de uitspraak.

htcnieuwsnokiapatentenrechtszaak

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen