Nieuws

Multinationals plannen extra IT-investeringen

Onderzoeksbureau Gartner zegt dat 52 procent van de CEO's haar digitale strategie wil uitbreiden en flink wil investeren.

Volgens een studie van Gartner, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in IT, plannen bedrijfsleiders van multinationals in 2013 en 2014 flink te investeren in IT-materiaal om hun digitale strategieën te kunnen uitbreiden.

Voor de studie deed Gartner beroep op 390 CEO’s van bedrijven met een jaarlijkse omzet van meer dan 250 miljoen dollar. Zo’n 78 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders geeft aan om dit jaar en ook in 2014 extra te investeren op vlak van IT.

Gartner concludeert dat economische onzekerheden bedrijfsinvesteringen vorig jaar belemmerd hebben, maar dat digitale strategieën nu wel een prominente rol zullen spelen. Ongeveer 52 procent van de bedrijfsleiders zegt al een digitaal strategieplan te hebben met aandacht voor e-commerce, mobiele toepassingen, cloud-diensten en social media. 

[related_article id=”161563″]

Andere interessante resultaten uit de Gartner-studie:

  • 19% van de bedrijfsleiders verwacht een chief digital officer aan te nemen tegen 2014
  • 17% van de CEO’s denkt er zelfs aan om een chief data officer aan te werven

Het ziet er dus naar uit dat bedrijfsleiders begrijpen dat ze met bestaande IT-budgetten wellicht niet veel groei zullen behalen. Het is wel onduidelijk in welke mate de budgetten zullen stijgen.

businessceocloudDigital Commerceinvesterenitmobielnieuwszakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen