YouTube klaar voor lancering videokanalen tegen betaling

YouTube wil kwalitatieve videokanalen tegen betaling gaan aanbieden en zou daar nog deze week mee van start willen gaan.

YouTube zou naar verluidt nog deze week met een abonnementsformule van start gaan voor een aantal gespecialiseerde videokanalen.

De à la carte-dienst zou bij de lancering al meer dan 50 videokanalen in het assortiment hebben, waarop je kan intekenen vanaf 1,99 dollar per kanaal per maand. Dat heeft The Financial Times geleerd van bronnen die bekend zijn met de plannen.

[related_article id=”158901″]

Het videoplatform, dat in handen is van Google, heeft nog geen officiële lanceringsdatum bekendgemaakt voor de nieuwe abonnementsformule, maar volgens de bronnen van The Financial Times zou een lancering nog deze week kunnen plaatsvinden.

Google wil individuele videomakers, maar ook zenders en productiehuizen, op die manier de middelen geven om meer kwalitatieve content naar het platform te brengen.

Zo kan YouTube uitgroeien tot meer dan alleen maar een broeihaard voor internetmemes en schattige kattenvideo"s, en een volwaardige concurrent worden voor diensten als Hulu en Netflix.

YouTube gaf eerder dit jaar al te kennen dat het op zoek was naar nieuwe verdienmodellen voor videomakers die hun materiaal via het platform publiceren. En natuurlijk biedt het ook voor Google zelf een nieuwe bron van inkomsten.

abonnementbetaalmuurgooglemultimedianieuwsontspanningvideoyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen