Nieuws

Winst HTC stijgt weer dankzij HTC One

Bijna een jaar lang heeft HTC financieel slecht nieuws moeten brengen, maar nu biedt de HTC One eindelijk weer een licht aan het eind van de tunnel.

Bijna een jaar lang behaalde het Taiwanese HTC kwartaal na kwartaal slechte financiële resultaten. De vertragingen die het nieuwe vlaggenschip, de HTC One, opliep door productieproblemen hielp ook niet echt.

Sinds april ligt de HTC One eindelijk in sommige landen in de winkel. Dat heeft meteen voor een positief effect op de cijfers van april gezorgd. HTC boekte een winst van 490 miljoen dollar, een stijging van 71 procent ten opzichte van de maand er voor. De omzet zal de komende tijd met 25 procent per maand moeten stijgen om het vooropgestelde target van 1,8 miljard euro te halen.

[related_article id=”161563″]

Het ligt voor de hand dat de cijfers in mei nog veel beter zullen zijn. Het blijft jammer voor HTC dat het bedrijf door de vertraging van een maand in de levering de voorsprong op de Samsung Galaxy S4 verspeeld heeft. De consument die nog twijfelt kan nu kiezen tussen twee vlaggenschiptoestellen, die niet voor elkaar moeten onderdoen.

In België moet het toestel nog steeds op de markt komen. In Nederland kun je momenteel alleen nog maar de zilveren HTC One in de winkels kopen. 

htchtc onemobielnieuwssmartphonewinstzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen