Nieuws

Office Mobile voor iPhone en Windows Phone zijn identiek

Microsoft heeft pas Office Mobile voor de iPhone uitgebracht en die heeft exact dezelfde functionaliteit als de versie voor Windows Phone. We zetten de twee naast elkaar.

Microsoft heeft onlangs Office voor de iPhone gelanceerd. Ik had verwacht dat de app minder functionaliteiten zou bevatten dan de versie voor Windows Phone, maar ik was verkeerd.

Zoals je kan zien in onderstaande vergelijking, biedt de iPhone-versie van Office Mobile identiek dezelfde mogelijkheden als de versie op Windows Phone. Onderstaande screenshots (links iPhone, rechts Windows Phone) zijn wel gemaakt op een toestel met Windows Phone 7.8. De Windows Phone 8-versie heeft een nieuw uiterlijk gekregen, in dezelfde stijl als dat op de iPhone.

Een nieuw document maken

[related_article id=”161452″]

Een Word-document bewerken

Een Word-document opmaken

Een Excel-spreadsheet bewerken

Een Excel-spreadsheet opmaken

Een PowerPoint-presentatie bewerken

Mappen in SkyDrive bekijken

Persoonlijk vind ik de gebruikersinterface zelfs iets beter op de iPhone. Performantie is uitstekend op beide platformen, maar de iPhone krijgt een streepje voor dankzij handigheidjes als "pinch to zoom".

Hoewel het goed is om een officiële Microsoft Office Mobile-app voor de iPhone te zien verschijnen, zijn andere applicaties toch vaak nog functioneler en krachtiger. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Quickoffice Pro of Apples eigen iWorks-pakket.

Office Mobile voor de iPhone – en voor Windows Phone – is niet echt ontworpen om een hele hoop Office-documenten rechtstreeks op je smartphone aan te maken. De apps zijn wel geschikt voor het openen en (licht) bewerken van reeds bestaande documenten, zonder de opmaak van het originele document aan te tasten. 

appin beeldiphonemicrosoftmobielnieuwsoffice mobilewindows phone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen