Nieuws

Google Street View zet je op het dak van het hoogste gebouw

Google Street View biedt nu ook beelden aan van bovenop het dak van de Burj Khalifa in Dubai. Dit is met net geen 830 meter het allerhoogste gebouw ter wereld.

Zin om op eens op het dak van het hoogste gebouw ter wereld te staan? Welk gevoel zou dat geven? Dan kan je nu dankzij Google Street View ervaren, zelfs zonder er je deur voor uit te moeten.

Google sleurde haar camera’s mee op duizelingwekkende hoogte om beelden te schieten vanop de top van de Burj Khalifa in Dubai. Dit is met zo’n 828 meter het allerhoogste gebouw ter wereld. De beelden tonen het uitzicht vanaf het observatiedek op de 124ste etage. Daarnaast kun je ook ervaren hoe het is om te werken op de onderhoudsunit op de 80ste verdieping.

[related_article id=”158901″]

Klik even verder naar de hoogste bezette verdieping in de wereld op de 163ste etage of neem een virtuele duik in het hoogste zwembad ter wereld op de 76ste verdieping.

Bron: Wikipedia

 

 

Google deed er drie dagen over om de 360-graden panoramafoto’s te schieten. De internetgigant maakte gebruik van de Street View Trekker, een speciale rugzak die uitgerust is met een eigen camerasysteem. De Street View Trolley werd ingezet om foto’s in hoge resolutie te maken in smalle en drukke ruimtes.

Uit een blogpost blijkt dat dit de allereerste keer is dat Google een wolkenkrabber zo gedetailleerd in beeld heeft gebracht. 

burj khalifagooglegoogle street viewnieuwsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen