Nieuws

Jelly Bean doet eindelijk haasje-over met Gingerbread

Android Jelly Bean 4.1 is eindelijk populairder dan het oude Android Gingerbread 2.3. Honeycomb is verwaarloosbaar en Ice Cream Sandwich is goed voor ruim 22,5 %.

Uit de laatste cijfers van Google blijkt dat het merendeel van de Android-gebruikers nu Jelly Bean 4.1 draait. Het heeft ontzettend lang geduurd vooraleer Jelly Bean haasje-over kon doen met het populaire Gingerbread 2.3.

Statistieken via Android Developers

 

[related_article id=”158901″]

In totaal draait 40,5 % van de Android-gebruikers Jelly Bean. Opmerkelijk is dat slechts 6,5 % van de Android-gebruikers de nieuwste 4.2 build gebruikt. Gingerbread is nog altijd goed voor 33 % van de koek.

Google publiceert deze cijfers maandelijks. De internetgigant verkrijgt deze resultaten wanneer gebruikers de Google Play applicatiewinkel bezoeken.

Uit de statistieken blijkt duidelijk dat de markt fragmenteert en dat is een heikel punt voor app-ontwikkelaars. Ze zullen echter toejuichen dat de meest recente versie eindelijk op het merendeel van de Android-apparaten draait.

Net zoals Windows XP blijft Gingerbread ontzettend populair ondanks dat het niet de voorlaatste versie van het besturingssysteem is. Een van de belangrijkste redenen is ongetwijfeld dat de hardware niet geschikt is om te upgraden naar Jelly Bean.

Androidgooglenieuwssmartphonestablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen