Nieuws

Disney test second screen met Kleine Zeemeermin in de bioscoop

Disney gaat experimenteren met de iPad als tweede scherm bij zijn films. Daarvoor brengen ze de Kleine Zeemeermin terug in de zaal.

Disney brengt De Kleine Zeemeermin uit 1989 weer in de bioscoop in enkele steden in Amerika. De bedoeling is niet van gewoon een bijna 24-jarige film opnieuw in de zalen te brengen, maar hem te verrijken met een second screen-ervaring: bijkomend leuks op de iPad.

De app van Disney wordt nu al gebruikt bij een aantal Blu-rays, maar dit is een eerste test voor een tweede scherm in de bioscoop. Je kan op dat tweede scherm karaoke zingen en trivia over de film lezen. Je kan volgens Disney ook spelletjes tegen vrienden spelen en ‘dittemedatjes’ vinden in de app.

[related_article id=”160734″]

Voor de app heb je een iPad nodig die met iOS 5.0 of hoger draait. Een Androidversie is volgens Disney niet ‘op dit ogenblik’. Daarop zet je op voorhand al de second screen-app van Disney. In de bioscoop start je dan de app en met de wifiverbinding van de zaal, loopt de app gesynchroniseerd met de film. Je kan één iPad delen met een hele groep.

Wanneer Disney het tweede scherm in de bioscoop uit zijn testfase haalt en ook wereldwijd gaat gebruiken, is niet duidelijk. Hun mededeling sluit cryptisch af met “Hou het in de gaten… Je zou wel eens een kans krijgen voor deze ervaring voor je het zelf beseft.”

disneykleine zeemeerminlittle mermaidnieuwsontspanningsecond screen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen