Nieuws

Emma Guard Parental Control: Houd een ouderlijk oogje in het zeil

Houd een ouderlijk oogje in het zeil

Het internet mag dan een schitterende bron van lering en vermaak zijn, er zijn heel wat zaken die niet meteen geschikt zijn voor kinderoogjes – en dan negeren we nog het soms verslavende aspect van chatten en gamen. Emma Parental Control laat je echter toe het internet- en computergebruik van je kinderen te monitoren en te beperken, ook wanneer je onderweg bent.

De bedoeling is eigenlijk dat je eerst een ‘parent account’ creëert op de website van Emma Parental Control. Vervolgens kan je van hieruit profielen creëren voor een of meer van je kinderen. Daarna installeer je op de Windows-pc (desktop of laptop) van elk van die kinderen een lokale tool. Op die manier koppel je het toestel aan een specifiek kindprofiel.

[download_file]

Zodra nu het kind zijn pc inschakelt (en een internetverbinding heeft) controleert de Emma Parental Control service zowat alle activiteiten op dat toestel en rapporteert die naar de cloud. Aangemeld met je ouderlijke account kan je deze informatie dan in detail opvragen. Je komt hier onder meer te weten welke toepassingen je kinderen hebben opgestart, hoelang ze daarmee hebben gewerkt, welke websites ze hebben bezocht en hoe vaak dat is gebeurd.

[related_article id=”160534″]

Dat is het monitoring gedeelte, maar daar blijft het dus niet bij. Emma Parental Control laat je namelijk ook toe beperkingen in te stellen. Het volstaat dat je in die rapportagemodule een site of een applicatie aanklikt waarna je kan aangeven voor welke van je kinderen die site of toepassing voortaan ‘verboden gebied’ is. Probeert een kind naderhand toch een van deze gewraakte items uit, dan krijgt hij de laconieke mededeling dat Emma Parental Control – jij dus – dat niet langer toestaat.

Waterdicht is deze tool zeker niet en we raden je daarom ook aan deze beveiliging te combineren met een Windows-account met beperkte rechten. Op die manier wordt het voor je kind toch al een stuk lastiger om de Emma services te deactiveren (via het Windows taakbeheer), Emma Parental Control te verwijderen (via het Configuratiescherm) of een verboden programma (verboden.exe) sluw te hernoemen in bijvoorbeeld huistaak.exe (zodat Emma Parental Control die toepassing toch door de vingers laat glippen).

Emma Parental Control heeft zeker zijn verdiensten, maar bevat nog wel wat ruwe kantjes. Tot alle plooien zijn gladgestreken vinden we de eveneens gratis oplossingen van Microsoft (Windows Live Family Safety) en van Symantec (Norton Family) de betere tools.

downloadsemma parental controlouderlijk toezichtsoftwareWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen