Nieuws

Obama mag geen iPhone gebruiken

President Barack Obama mag geen iPhone gebruiken. De Amerikaanse geheime dienst vindt de smartphone van Apple niet veilig genoeg. Een BlackBerry mag wel.

De Amerikaanse president, Barack Obama, verklaarde woensdag tijdens een speech over Obamacare in het Witte Huis waarom hij een BlackBerry heeft. “Ik mag om veiligheidsredenen geen iPhone gebruiken”, zei de president.

BlackBerry mag dan wel fors wat marktaandeel verliezen, in Washington is het Canadese smartphonemerk erg populair door zijn strenge encryptie.

[related_article id=”158256″]

Volgens Security Week hecht de Amerikaanse veiligheidsdienst extra aandacht aan smartphones nadat bekendgemaakt werd dat de telefoon van de Duitse bondskanselier Angela Merkel jarenlang afgeluisterd werd.

Naar eigen zeggen heeft de president in 2009 de veiligheidsdiensten moeten overtuigen om een BlackBerry te mogen gebruiken. Het was namelijk vrij opmerkelijk dat een president een eigen smartphone had. Zijn voorgangers gebruikten geen e-mail en van Obama werd hetzelfde verwacht. De geheime dienst wil namelijk voorkomen dat de smartphone van de president gehackt wordt of zijn whereabouts publiek gemaakt zouden worden.

De dochters van de president, Sasha en Malia, mogen wél een iPhone gebruiken. Bovendien zou de president toch een iPad bezitten.

appleBeveiligingblackberryiphonenieuwsnsaobamaveiligheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen