Nieuws

Facebook weet ook wat je niet post

Misschien denk je toch maar even na vooraleer je een Facebook-status intikt. Zelfs berichten die je uiteindelijk toch niet publiceert, zijn namelijk wel zichtbaar voor Facebook.

Stel, je tikt een status op je Facebook-pagina, maar net vooraleer je het bericht wilt publiceren, bedenk je wat de gevolgen kunnen zijn. Je besluit de status niet te publiceren en wist de hele mikmak. Je vrienden zullen de update niet in hun stream te zien krijgen, maar Facebook weet het wél. Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie.

Volgens het Amerikaanse magazine Slate weet Facebook alles wat je typt. Zelfs als je het niet publiceert. Dat blijkt uit een paper van Sauvik Das en Adam Kramer. De twee Facebook-werknemers onderzochten het zelfcensurerende gedrag van ruim 5 miljoen Facebook-leden. 

[related_article id=”158578″]

De jongens ontdekten dat Facebook een code naar je browser verstuurt wanneer je iets typt. Vervolgens verstuurt je browser de metadata naar Facebook. Gmail maakt ook van deze technologie gebruik om e-mails die je nog niet helemaal klaar hebt op te kunnen slaan in de Concepten-map. Dat is voornamelijk handig als je browser crasht, want het bespaart je heel wat werk.

Waarom Facebook hetzelfde doet is niet helemaal duidelijk. In de Data Use Policy van Facebook staat helemaal niets vermeld over onafgewerkte statussen of berichten.

Beveiligingnieuwsonderzoekprivacystatusveiligheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600