Nieuws

Update voor OS X Mavericks repareert Gmail-bug

Versie 10.9.1 van Apples Mavericks-OS verbetert opnieuw de compatibiliteit van de Mail-client met Gmail en herstelt enkele veiligheidslekken in Safari.

Apple heeft Mavericks 10.9.1 uitgebracht, de eerste update van zijn nieuwste OS. De update verbetert de compatibiliteit tussen Gmail en de Apple Mail-client en repareert een handvol veiligheidsproblemen in de webbrowser Safari.

Naar de update, die gisteren werd losgelaten, werd vooral door Gmail-gebruikers uitgekeken. Zij klaagden al langer over het trage inladen van mail, mappen die voortdurend geïndexeerd werden, reeds gelezen mails die ruimte bleven innemen en verdwenen regels voor ‘Smart Folders’.

[related_article id=”158256″]

Apple bracht in november al een nieuwe versie van Mail uit die meerdere van die problemen aanpakte, maar met de laatste update zou nu alles rechtgetrokken moeten zijn.

Volgens de ondersteuningsdocumentatie van Apple komt Mavericks 10.9.1 met ‘verbeterde ondersteuning voor Gmail in OS X Mail’ en ‘verbeteringen voor gebruikers met gepersonaliseerde Gmail-instellingen’. Er zijn ook aanpassingen die zorgen voor een betere betrouwbaarheid van Smart Mailboxes en zoeken in Mail. Ook een bug die ervoor zorgde dat contactgroepen niet goed werkten in Mail is nu geplet.

Safari
Apple heeft ook nieuwe versies uitgebracht van Safari 6 en 7, waarmee negen kwetsbaarheden in die browsers worden aangepakt. Eentje daarvan gaf onverwacht gebruikersnamen en wachtwoorden door aan websites, door een bug in de Autofill-functie.

De andere bugs hadden te maken met geheugenlekken en speelden de WebKit rendering engine van Safari parten. Zo kon de browser crashen of willekeurige code draaien als er een kwaadaardige website werd bezocht met Safari.

Mac-eigenaars met Mavericks krijgen Safari 7.0.1 in de nieuwe update. Deze nieuwste versie is ook beschikbaar voor OS X Lion (10.7.5), OS X Lion Server (10.7.5) en OS X Mountain Lion (10.8.5). Safari 6 werd voor deze versies ook geüpdatet naar Safari 6.1.1, hier werden dezelfde problemen opgelost.

Nog meer verbeteringen die Apple doorvoerde in de update zijn onder meer:

  • Een bug waardoor iLife en iWorks geen updates doorvoerden op niet-Engelse systemen
  • Een probleem waardoor verschillende aanvragen de ‘Local Items’-keychain openden
  • Een probleem waarbij Japanse toetsenborden bleven hangen op een voorheen geïnstalleerde taal
  • Een probleem waarbij Safari onstabiel werd wanneer er documenten werden ingevuld op sites als Fedex.com, Stubhub.com en andere
  • Verbeterde Autofill van kredietkaarten op websites
  • Verbeterde VoiceOver-compatibiliteit op Facebook.com
  • Shared Links worden periodiek geüpdatet wanneer deze openstaan in Safari Sidebar
appleBeveiligingbeveiligingbuggmailmavericksnieuwsos xsafarisoftwareupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen