Nieuws

Huawei toont Android-spelconsole

Huawei, de Chinese smartphonefabrikant, onthult een spelconsole die op Android draait. TRON zou in mei in de winkelrekken liggen.

De Chinese smartphonebouwer Huawei heeft op CES in Las Vegas TRON voorgesteld. Deze cilindervormige gameconsole draait op Android en is niet veel groter dan een koffiemok.

Copyright: Tech QiQi

 

[related_article id=”160734″]

TRON is uitgerust met een USB 3.0-poort, een HDMI-poort, een audio-aansluiting, microSD-kaartsleuf en RJ-54-poort. Via bluetooth kun je maximaal vier draadloze controllers connecteren. Dankzij de Nvidia-chip biedt TRON ondersteuning voor 4K-video.

De TRON-controller lijkt op het eerste gezicht verdacht veel op de Xbox 360-controller. Het ziet er echter naar uit dat Huawei ook goed naar de Playstation 4-controllers gekeken heeft, want centraal bovenaan is er ook een touchpad aanwezig.

TRON zou op een aangepaste versie van Android draaien en een OUYA-achtige interface hebben. Volgens Tech QiQi zouden er al ports van bekende Playstation 3 en Nintendo DS-games beschikbaar zijn voor TRON.

Volgens onze Amerikaanse collega’s van ZDNet.com wordt TRON in mei gelanceerd. Bij de lancering zouden dan twaalf games verkrijgbaar zijn. Een richtprijs is helaas nog niet bekend. 

4kAndroidces2014gameconsolegameshardwarehuaweinieuwsontspanningtron

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen