Nieuws

Virtuix Omni: Belgische top in virtual reality

Enkele maanden geleden heeft Virtuix succes geoogst op Kickstarter met een omnidirectionele loopplaat voor virtual reality. Bedenker van het concept? Jan Goetgeluk, een Belg in de VS.

Op CES moet je behoorlijk goed zoeken naar de stand van Virtuix, maar ze tonen er trots hun omnidirectionele loopplaat, de Omni. Dankzij speciaal aangepaste schoenen met heel weinig wrijving kan je blijven lopen op de Omni. Dit concept is een pak goedkoper dan motorische loopbanden.

De Virtuix Omni mogen we in feite een Belgische creatie noemen. Jan Goetgeluk, bedenker van de Omni, is geboren in Gent. Tegenwoordig woont hij in de VS, maar wat chauvinisme kan nooit kwaad.

[related_article id=”160734″]

De Omni wordt vanaf midden 2014 verstuurd naar iedereen die het project gesteund heeft op Kickstarter. Vorig jaar werd op dat crowdfundingplatform meer dan één miljoen dollar opgehaald via 3.249 backers. Daarna wordt het afwachten wanneer de Omni commercieel in de winkels wordt gepresenteerd.

Om het volle potentieel van de Omni te begrijpen, gebruik je best de virtual reality-bril Oculus Rift HD. Deze combinatie zorgt ervoor dat virtual reality thuis mogelijk is. Verwacht binnenkort een diepgaande test met de Omni. 

De Virtuix Omni gaat tussen 499 en 599 dollar kosten, maar tijdens CES kan je hem tijdelijk nog voor 450 dollar bestellen met de promocode “Full VR”.

belgieces2014kickstarternieuwsomniomnidirectionele loopplaatontspanningvirtual realityvirtuix

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen