Nieuws

Razer toont revolutionaire modulaire pc

Project Christina is een denkoefening van Razer om een modulaire plug-and-play-computer samen te stellen. Alles wordt watergekoeld en via een PCI-Express-brug verbonden met elkaar.

Razer is niet vies van innovaties en met Project Christina bewijzen ze dat opnieuw. Dankzij diverse basiscomponenten kan je eenvoudig je computer samenstellen en in elkaar ‘klikken’. Veel gebruiksvriendelijker dan een klassieke desktop. Het centrale docking station maakt gebruik van PCI Express-aansluitingen om het geheel met elkaar te verbinden.

[related_article id=”160734″]

Zo zou je eenvoudig je CPU kunnen upgraden, meer opslag, werkgeheugen, grafische kaart, zelfs extra kaarten in SLI of CrossFire aansluiten. Alles wordt via water gekoeld met een waterpomp die in het basisstation zit verwerkt. Vooraan is er een kleurenscherm dat weergeeft hoe je componenten zich gedragen, wat hun temperatuur is, etc.

Razer hoopt dat met Project Christine computers langer gebruikt kunnen worden door eenvoudige upgrades. Het overweegt ook om met een abonnementsmodel te werken, waar gebruikers oude componenten kunnen inruilen voor nieuwe.

Voorlopig is Project Christine nog een prototype. Razer gaat nu kijken hoe enthousiast erop wordt gereageerd, voordat er concrete stappen worden gezet naar een potentiële productie. Vorig jaar deden ze dat ook met Project Fiona, een gaming tablet, op Facebook. Benieuwd hoe Razer het deze keer gaat aanpakken.

ces2014computermodulairnieuwsontspanningproject christinaprototyperazer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600