Nieuws

Samsung Galaxy-smartphones te besturen met je hoofd?

Samsung heeft een patent aangevraagd om je smartphone middels hoofdbewegingen te bedienen. De grote vraag is wanneer deze techniek voor het eerst wordt toegepast.

Samsung introduceerde in de Galaxy S4 een techniek die de bewegingen van je ogen registreert. Deze technologie wordt verder ontwikkeld om al je hoofdbewegingen te volgen. Er is zelfs een kleine kans aanwezig dat de nog niet verschenen Galaxy S5 deze techniek al bevat.

Een Europese patentaanvraag van Samsung suggereert dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een techniek waarbij je in staat wordt gesteld om met bewegingen van je hoofd, geregistreerd door de frontcamera, je smartphone te bedienen.

[related_article id=”158662″]

Er is geen enkele indicatie in de aanvraag of vanuit Samsung wanneer deze nieuwe technologie voor het eerst wordt toegepast. Of in welk apparaat. Sterker nog, veel innovaties waarvoor een patent is toegekend zien nooit het daglicht.

Foefjes
IntoMobile merkt op dat de aanvraag vlak na het verschijnen van de Galaxy S4 is ingediend, in juli 2013. In de periode daarna heeft Samsung voldoende tijd gehad om alle bugs te verhelpen en de technologie te perfectioneren. Daarnaast staat het bedrijf erom bekend dat het veel foefjes in zijn belangrijkste smartphones stopt.

Het aanvraagdocument geeft aan wanneer een dergelijke techniek van pas komt. Dat is in situaties waarin de gebruiker niet in staat is zijn telefoon aan te raken of wanneer hij handschoenen draagt, waardoor het touchscreen een aanraking niet registreert.

Wenkbrauw
In plaats daarvan kan de telefoon bediend worden middels hoofdbewegingen, zoals een knik, het knipperen van je ogen of voor ervaren gebruikers misschien zelfs het optillen van één wenkbrauw.

Het patent komt bovendrijven in dezelfde week als dat Samsung op de Consumer Electronics Show mededeelde dat het bezig is met iris-scantechnologie, maar niet duidelijk maakte of de Galaxy S5 deze nieuwe techniek bevat.

Wel is aangegeven dat men het nieuwe Android-vlaggenschip van Samsung kan verwachten in het voorjaar, rond dezelfde tijd als de Galaxy S4 vorig jaar.

Headbangen
Het is afwachten of Samsung daadwerkelijk de hoofdbewegingstechnologie dit jaar al introduceert. Het zal vast rare momenten opleveren, wanneer iedereen zit te headbangen om door een webpagina te scrollen.

Androidgalaxygalaxy s4galaxy s5hoofdbewegingmotion controlnieuwss4s5samsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen