Nieuws

Syrian Electronic Army hackt “leugenachtig” CNN

De Twitter- en Facebook-accounts van nieuwszender CNN zijn donderdag heel kort in handen geweest van de hackersgroep die zichzelf de Syrian Electronic Army noemt.

Nieuwszender CNN maakt zelf bekend dat zijn Facebook-account, Twitter-feeds en enkele blogs het doelwit zijn geworden van hackers. Op sommige zijn berichten geplaatst. Maar volgens CNN is alles binnen enkele minuten verwijderd en zijn de accounts ook onmiddellijk weer veiliggesteld.

De Syrian Electronic Army, een hackersgroep die het Syrische regime van Bashar al-Assad steunt, eist de hack op in een Twitter-boodschap. De club zegt dat het op deze manier vergelding zoekt voor CNN’s "gemene, leugenachtige verslaggeving die tot doel heeft het lijden in Syrië te verlengen".

[related_article id=”161920″]

Het hackersleger heeft eerder ook al andere bekende websites en Twitter-accounts aangevallen. Eerder deze maand vielen de sociale media van Microsofts internettelefoniedienst Skype ten prooi, evenals de site voor Microsoft Office-blogs. De SEA beschuldigt Microsoft ervan dat het klantgegevens verkoopt aan regeringen. Daarmee doelt het waarschijnlijk op Microsofts vermeende betrokkenheid bij de spionage-activiteiten van de geheime dienst NSA, die werden onthuld door klokkenluider Edward Snowden. In augustus vorig jaar haalde een hack de website van The New York Times offline.

(Beeld: Oleg Zabielin)

Beveiligingbeveiligingcnnhackersnieuwssyrian electronic armysyrie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen