Nieuws

Nieuwe Sony Xperia Z2-tablet wordt dunner en krachtiger

De schermgrootte blijft dezelfde als bij zijn voorganger, maar de Sony Xperia Z2 wordt dunner en sneller. Dat zegt de 'professionele lekker' @evleaks.

Het ziet er naar uit dat Sony op het komende Mobile World Congress in Barcelona zowel een nieuwe Z2-smartphone als –tablet zal onthullen.

Een maand nadat de eerste specificaties opdoken van de telefoon, gunt een nieuw lek nu ook een blik op de tablet. Volgens een tweet van @evleaks blijft de schermgrootte 10,1 inch met 1920 x 1200 pixels resolutie en is er ook nog steeds een 2-megapixelcamera aan boord.

Dun en waterdicht
De waterdichte behuizing echter is nu 6,4 millimeter dik en onder de motorkap tikt een 2,3 GHz-quadcore Snapdragonprocessor van Qualcomm. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB RAM, het opslaggeheugen 16 GB. De Xperia Z2, zoals de tablet door het leven zal gaan, is ook uitgerust met ondersteuning voor microSD-kaarten en een batterij van 6.000 mAh. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

Wanneer het apparaat in de winkels zal liggen en hoeveel het moet opbrengen, is nog niet bekend. Gezien de eerste Xperia Tablet Z vorig jaar op het Mobile World Congress werd voorgesteld, is het waarschijnlijk niet al te gek om te stellen dat ook de opvolger daar zijn debuut zal maken. 

mobiel-mwcmwc2014nieuwssonytabletxperiaxperia z2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen