Nieuws

Wickr

Wickr wordt vaak vergeleken met Snapchat, maar heeft van privacy en veiligheid zijn handelsmerk gemaakt.

Wickr wordt vaak vergeleken met Snapchat, maar heeft van privacy en veiligheid zijn handelsmerk gemaakt.

De app, die net 9 miljoen dollar aan investeringen heeft binnengehaald, beweert militaire standaarden van encryptie te gebruiken in combinatie met forensic shredding om zelfvernietigende berichten te creëren.

[related_article id=”158578″]

In tegenstelling tot vele sociale apps claimt Wickr in zijn privacy-overeenkomst dat het geen locatiedata van zijn gebruikers verzamelt. Daarnaast delen ze, legale overheidsvragen daargelaten, niks met derde partijen, behalve het telefoonnummer van gebruikers met het bedrijf dat de bevestigings-sms"en voor Wickr’s ID Connect verstuurt.

Die Connect ID is de functie die ervoor zorgt dat gebruikers gevonden kunnen worden door hun vrienden. Een van de gekende uitdagingen voor privacy in sociale apps zijn net die functies die je toestaan je vrienden op te zoeken, omdat die de veiligheid kunnen ondermijnen.

De meeste van deze systemen werken namelijk door jouw contactenlijst op te nemen in de servers van het bedrijf, waarna zij de contactgegevens van hun gebruikers kunnen cross-referencen. De manier waarop deze informatie verzonden en opgeslagen wordt kan dus de gebruikersprivacy flink beïnvloeden.

Wickr zegt echter het volgende: “Als je Find Friends gebruikt, verzendt de Wickr-app een vermomde weergave van het telefoonnummer en e-mailadres van jouw contact naar onze servers. Op dat moment zal onze server die weergave afwegen tegen onze database om te zien of er een Wickr-ID mee geassocieerd is."

Wickr is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Het bedrijf is van plan om de app rendabel te maken door de bovenste drie procent van zijn gebruikers een bedrag aan te rekenen voor het gebruik van extra functies.

Dit artikel maakt deel uit van een special over privacy-apps.

appappsbeveiligingcoderenencryptiemobielnsaprivacyreviewsspionageversleutelingwickr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen