Nieuws

Microsoft experimenteert met interactieve Live Tiles

Onderzoekers van Microsoft zijn op zoek naar manieren om gebruikers van Windows 8, Windows Phone en Xbox in staat te stellen de interactie met de Live Tiles aan te gaan.

Onderzoekers van Microsoft in Azië zijn aan het experimenteren met het nut van en de kans van slagen bij het interactief maken van de Windows Live Tiles. 

Een nieuwe videoclip van Microsoft Research"s TechFest 2014 eerder dit jaar toont onderzoeker Jiawei Gu. Hij laat het project Interactive Live Tiles zien. Het filmpje is overigens niet meer op de website van Microsoft te vinden, maar een oplettende kijker heeft ervoor gezorgd dat de beelden nog steeds bekeken kunnen worden.

[related_article id=”161452″]

Op de beelden demonstreert Gu hoe gebruikers op een nieuwe manier kunnen omgaan met de Live Tiles, de kern van de metro-interface voor Windows 8.X, Windows Phone en Xbox.

Extra mogelijkheden
Gu laat de mogelijkheden zien om dieper in de tegel te komen – in tegenstelling tot het openen van een app op volledig scherm – om bijvoorbeeld meer muziekinfo of je e-mails te tonen.

Daarnaast is het mogelijk om vanuit een interactieve tegel desktopprogramma"s te openen, zelfs als ze niet door Microsoft ontwikkeld zijn. Deze manier van navigeren maakt het voor Windows 8-gebruikers makkelijker en intuïtiever om te wisselen tussen de desktop en het metro-startscherm.

Project op website
Inmiddels heeft Microsoft alles wat verwijst naar Interactive Live Tiles weggehaald, maar het project wordt als volgt beschreven:

“Dit project heeft een interactieve tegel-gebruikersinterface dat gebruikers in staat stelt toegang te krijgen tot en het bewerken van Live Tiles op een interactieve manier met handbewegingen. De gebruikersinterface is flexibel en past zich aan aan de content en functie van de app. Gebruikers kunnen snelle input geven aan de interactieve tegel op het startscherm. We introduceren de interactieve tegels op het startscherm zodat gebruikers direct toegang hebben tot een aantal applicaties.”

Onderliggende technologie
Gu noemt de onderliggende technologie om dit mogelijk te maken "parallel werken". In het fragment toont hij de interactieve tegels op een traditionele computer met monitor. Het stelt gebruikers in staat de interactieve tegels op te roepen in een speciale werkbalk naast andere apps. Ook vindt de interactieve tegel zijn weg naar de Windows Phone.

Net als met alle projecten van Microsoft Research is er geen enkele garantie dat de Interactive Live Tiles commercieel ingezet worden en onderdeel worden van een of meerdere Windowsvarianten.

live tilesmicrosoftnieuwsresearchWindowswindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600