Nieuws

Gehackt eBay raadt aan om wachtwoord te veranderen

Veilingsite eBay raadt zijn gebruikers aan om de inloggegevens onmiddellijk aan te passen. Een gestolen database bevat persoonlijke, maar geen financiële gegevens.

Ebay raadt aan om je inloggegevens onmiddellijk aan te passen. Een eerder dit jaar gestolen database bevat persoonsnamen, adressen en wachtwoorden.

De handelssite is slachtoffer geworden van een lelijke cyberaanval, en komt er rijkelijk laat mee naar buiten.

[related_article id=”161920″]

Volgens eBay zijn er geen financiële gegevens buitgemaakt, die worden apart opgeslagen en zijn waarschijnlijk onaangetast gebleven. De database die wel in handen van dieven is gevallen bevat klantennamen, versleutelde wachtwoorden, e-mailadressen, woonadressen, telefoonnummers en geboortedata.

Ebay zegt nog geen bewijs te hebben gevonden dat er ook al daadwerkelijk misbruik van de gestolen gegevens is gemaakt, of pogingen om ermee in te loggen. Het begint vandaag zijn gebruikers via e-mail in te lichten over de inbraak, en geeft daarbij het advies om van wachtwoord te wisselen.

De dieven kwamen binnen op het interne bedrijfsnetwerk via inloggegevens van eBay-medewerkers, zo blijkt uit onderzoek van de veilingsite. De inbraak vond al plaats tussen eind februari en begin maart. Het is nog onduidelijk om hoeveel accounts het in totaal gaat, eBay heeft dat nog niet bekendgemaakt.

De site zegt de inbraak twee weken geleden te hebben ontdekt. Het onderzoek naar de aanval loopt nog, eBay schakelt er security-experts voor in.

Beveiligingbeveiligingcybercrimediefstalebayhackhackersinbraaknieuwswachtwoord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen