LG Nederland lekt G3 voor lancering

De LG G3 wordt vanavond pas officieel aangekondigd, maar dankzij een fout van LG Nederland liggen de specificaties van de vlaggenschipsmartphone al op straat.

LG lanceert vanavond zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone, de G3, maar zoals dat tegenwoordig gaat, liggen alle details over het toestel al op straat.

De geruchtenmolen rond de G3 is al een tijdje op gang, maar ook LG zelf deed al een duit in het zakje door schaarse informatie over het toestel te lekken. Bij LG Nederland waren ze echter iets te enthousiast, want gisterenavond werd de Nederlandstalige productpagina van de smartphone te vroeg online gezet. De pagina werd snel weer offline gehaald, maar de schade was natuurlijk al aangericht.

[related_article id=”161563″]

Zoals LG eerder al had bevestigd, krijgt de G3 een 5,5 inchscherm met een Quad HD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. De foto op de productpagina toont duidelijk de uiterst dunne bezels en bevestigt de behuizing van geborsteld metaal die we ook al in enkele teaserfilmpjes te zien kregen. Net als bij de G2 zit achteraan de aan/uit-knop, vergezeld door een 13 megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en laserautofocus.

Onder de motorkap zijn de specificaties iets lichter dan wat de geruchten beweerden. De G3 draait op een Snapdragon-quadcoreprocessor met een kloksnelheid tot 2,5 GHz en beschikt over 2 GB RAM. Het intern geheugen bedraagt 16 GB, maar kan nog worden uitgebreid met een microSD-kaartje tot 128 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh.

Nu de specificaties niet langer een geheim zijn, is er nog één grote vraag die moet beantwoord worden: de prijs. LG verraste vorig jaar vriend en vijand door de G2 aan een scherpe prijs op de markt te zetten. De verwachting is dat de fabrikant die strategie ook dit jaar zal herhalen. Wij hebben een redacteur ter plaatste tijdens het persevenement vanavond en brengen je zo snel mogelijk een eerste indruk van het toestel.

g3lanceringlgmobielnieuwssmartphonespecificaties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen