LG G3: eerste vlaggenschip met Quad HD-scherm

LG heeft de G3 officieel onthuld. Het nieuwe vlaggenschip valt vooral op door zijn 5,5 inchscherm met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels.

LG heeft zonet zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone, de G3, gepresenteerd tijdens een persevenement dat plaatsvindt in zes verschillende steden.

De G3 is de opvolger van de G2, die in augustus vorig jaar werd gelanceerd, en wordt net als zijn voorganger getypeerd door de plaatsing van de aan/uit-knop en volumeknoppen op de rug van het toestel. Eveneens typerend zijn de smalle bezels die het scherm omringen. De bezels van de G2 waren al zeer dun, 1,2 millimeter, maar LG pitst daar nu nog eens 0,05 millimeter van af.

[related_article id=”161563″]

LG heeft ditmaal gekozen voor een afwerking van geborsteld metaal, vergelijkbaar met de HTC One M8, wat de hoogwaardige uitstraling van de smartphone alleen maar ten goede komt. Bovendien is het de eerste grote fabrikant die zijn vlaggenschip met een Quad HD-scherm uitrust. Het 5,5 inchscherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 538 ppi. Dit in vergelijking met de schermresolutie van 1.920 x 1.080 pixels die we terugvinden bij concurrenten als de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en Sony Xperia Z2.

Zo’n hoge resolutie, in combinatie met een dorstige Snapdragon 801-quadcoreprocessor, vreet natuurlijk aan het batterijleven van een toestel. LG heeft de G3 daarom met een verwisselbare 3.000 mAh-batterij uitgerust, waarbij het metaal door grafiet werd vervangen. Daardoor is LG er naar eigen zeggen in geslaagd om de levensduur van de batterij aanzienlijk te verlengen. Snakt de telefoon op het einde van de dag naar nieuwe energie, dan kan je hem ook draadloos opladen.

De 13 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel beschikt naast optische beeldstabilisatie ook over laserautofocus, wat inhoudt dat de G3 de afstand meet tussen het onderwerp en de camera met behulp van een supersnelle laserstraal. Op die manier zou de camera altijd het beste moment moeten vastleggen, ook in slechte lichtomstandigheden.

Ook de interface werd grondig onder handen genomen. Die is nu veel soberder dan voorheen en LG heeft onder meer geopteerd voor ronde pictogrammen, iets wat we ook reeds bij de Samsung Galaxy S5 zagen opduiken in het instellingenmenu. Verder werden enkele eigen functies toegevoegd zoals een toetsenbord dat je typegewoontes leert, een persoonlijke assistent en extra beveiligingsfeatures, waaronder Knock Code en een bestandskluis.

De wereldwijde uitrol van de LG G3 start op 28 mei in thuisland Zuid-Korea. Een specifieke lanceringsdatum voor België en Nederland, evenals de prijs, zal in de komende weken worden aangekondigd. De smartphone is beschikbaar in vijf kleuren: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. LG lanceert ook enkele nieuwe accessoires, waaronder een Quick Circle Case, bluetooth headset en draadloze oplader. Update 28/05: LG heeft ondertussen laten weten dat de LG G3 vanaf begin juli in België en Nederland beschikbaar zal zijn en minder dan 600 euro gaat kosten. Verwacht je dus aan een adviesprijs tussen 549 en 599 euro.

Onze redacteur ter plaatse ging al een eerste keer kort aan de slag met het toestel, zijn eerste indrukken van de LG G3 lees je hier.

Specificaties:

  • Scherm: 5,5 – inch Quad HD IPS ( 2.560 x 1.440 pixels, 538 ppi )
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 801 (2,5 GHz Quad-Core)
  • RAM: 2/3 GB DDR3 RAM
  • Opslag: 16/32 GB eMMC ROM / microSD slot (128 GB max)
  • Camera: Achter 13 MP met OIS + Laser Auto Focus / Voor 2.1 MP
  • Batterij: 3.000 mAh (verwijderbaar)
  • Besturingssysteem: Android 4.4.2 KitKat
  • Afmetingen: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
  • Gewicht: 149g
  • Netwerk: 4G / LTE / HSPA + 21 Mbps (3G )
  • Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
  • Kleur: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet, Burgundy Red
  • Overig: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock Code, Guest Mode, etc.
Androidg3gsmlgmobielnieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen