Nieuws

Outlook Web App beschikbaar voor Android

Microsofts Outlook Web App komt eindelijk naar Android. Al is de app nog in bèta en zijn er veel beperkingen aan verbonden.

Een bètaversie van de Outlook Web App (OWA) is beschikbaar in de Google Playstore. Met OWA kunnen gebruikers van Office 365 hun e-mail comfortabel bekijken en beantwoorden op hun mobiel toestel. De Outlook Web App voor Android werd al in maart aangekondigd, maar is ook nu nog niet helemaal klaar.

Omdat het om een bètaversie gaat, is er een hele waslijst aan beperkingen aan de app verbonden. Zo heb je minstens Android 4.4 nodig en je Mailbox moet draaien op de recentste versie van Office 365 voor business. Voor de edities Personal en Home is OWA dus nog niet beschikbaar. Ook tablets vallen voorlopig uit de boot.

[related_article id=”161452″]

Microsoft lanceert de app op kleine schaal omdat het bedrijf eerst nog problemen en bugs uit de software wil halen. Wie wil deelnemen aan de test kan de OWA van de Playstore halen, op voorwaarde dat de e-mailapplicatie op jouw toestel wil installeren. Om de een of andere vreemde reden is de Outlook Web App niet compatibel met onze Xperia Z2, ook al voldoet die op papier aan alle voorwaarden.

Professioneel
OWA is bedoeld voor professionele gebruikers en werkt dus niet met Outlook.com of Hotmailadressen. Wie daarvoor een app wil kan de Outlook-applicatie downloaden, die al langer bestaat. Ook eigen Exchange-servers worden voorlopig niet ondersteund, al is die functionaliteit wel gepland.

Verdere functies zijn het synchroniseren van contactpersonen en een wisfunctie voor wanneer je toestel gestolen wordt.De algemene teneur van personen die OWA al wel succesvol installeerden is voorzichtig optimistisch. De app lijkt potentieel te hebben maar nog wel wat werk te vereisen.

Androidb-tamicrosoftnieuwsofficeoffice 365outlookoutlook web appsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen