Nieuws

Samsung aast op SmartThings voor het slimme huis

Samsung overweegt naar verluidt om het bedrijf SmartThings over te nemen, dat is gespecialiseerd in huisautomatisering.

Het Koreaanse Samsung is volgens Techcrunch in de running om voor 200 miljoen dollar het bedrijf SmartThings over te nemen. Deze directe concurrent van Nest, dat werd gekocht door Google, en Apples HomeKit moet het bedrijf in staat stellen om stappen te zetten op de markt voor huisautomatisering.

SmartThings stelt gebruikers in staat om op afstand via bijvoorbeeld een mobiele telefoon verlichting, deursloten en andere onderdelen van je huis aan te sturen. Volgens Techcrunch is SmartThings een behoorlijk compleet bedrijf, dat vooral wat hulp kan gebruiken in de marketingafdeling, die bij Samsung uitstekend is.

[related_article id=”161540″]

Gezien de opkomst van het "Internet of Things" is SmartThings geen vreemde aankoop, deze markt is onderhevig aan een enorme groei. De bedoeling is dat binnen enkele jaren al onze thuisapparatuur op afstand aan te sturen is, met alle risico"s van dien. Een van de pijnpunten is het ontbreken van een standaardprotocol voor deze applicaties, maar Samsung en Google lijken inmiddels te hebben ingezien dat ze hiervoor beter samen kunnen werken en hebben daarom de Thread Group opgericht, waarbinnen ze zo een standaard willen opzetten.

domoticahuisautomatiseringinternet of thingsnieuwsovernamesamsungsmartthings

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen