Nieuws

Test de bèta van 64-bit Chrome voor Windows

Google heeft een bètaversie vrijgegeven van de 64-bitbrowser Chrome voor Windows 7 en Windows 8.

Alle Windows-gebruikers die belangstelling hebben in een opgeschoonde versie van Googles 64-bitversie van Chrome kunnen nu de bèta installeren. Er was in juni al een 64-bitversie voor Windows 7 en Windows 8 beschikbaar, maar dat was een minder stabiele editie onder Canary en in de ontwikkelaarskanalen.

De nieuwe bèta is woensdag vrijgegeven. Het biedt de gemiddelde belangstellende Windows-gebruiker een kans om de nieuwe browser te testen die ontworpen is om optimaal gebruik te maken van computers die 64-bitapplicaties kunnen draaien. Dit geldt voor de meeste hardware die onlangs is uitgekomen.

[related_article id=”158901″]

Sneller en veiliger
Wat is het voordeel van een 64-bitbrowser? Zoals Google in juni al aangaf is Chrome op 64-bit sneller, zeker wanneer het aankomt op grafische en multimedia content. Daarnaast is het veiliger, omdat het voordeel haalt uit de ingebouwde anti-uitbuittechnologie in Windows 8 (Address Space Layout Randomisation). En volgens Google is het crashrisico voor renderprocessen in 64-bit Chrome gehalveerd ten opzichte van 32-bit Chrome.

Dit zijn allemaal verbeteringen die in de bètaversie te vinden zijn, want in de ontwikkelaarseditie van juni zaten nog niet al deze functionaliteiten.

Toekomst
Googles 64-bit Chrome volgt na Microsofts lancering van een 64-bitversie van Internet Explorer 9 in 2011. Die was gebundeld met een 32-bitbrowser. Destijds was de browser van Microsoft heel erg op de toekomst gericht en in staat om te gaan met 64-bitapplicaties en add-ons die nog zouden volgen. Een voorbeeld is de 64-bitversie van Flash.

Google heeft nog niet bekendgemaakt of er een 64-bitversie van Chrome voor Linux of Macs in de maak is.

64 bitbrowserchromegooglenieuwssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen