Nieuws

Verkoop HTC-smartphones zakt nog verder weg

De winst van de Taiwanese gsm-bouwer HTC steeg wel vorig kwartaal, maar de omzetcijfers kwakkelen weer. Kan het bedrijf de concurrentie aan met nieuwe modellen?

HTC beleeft geen prettige zomer. Nadat het al lagere verkopen (maar meer winst) moest rapporteren voor het kwartaal dat eindigde in juni, blijkt de omzet in juli weer een duik van 33 procent te hebben gemaakt.

In juli haalde HTC 10,6 miljard New Taiwan dollars binnen, of 263 miljoen euro. In juli vorig jaar was dat nog 390 miljoen euro. Vergeleken met juni daalde de omzet zelfs met meer dan de helft.

[related_article id=”161563″]

Zoals veel smartphonefabrikanten heeft HTC te lijden onder de dominantie van Apple en Samsung die de markt voor een goed stuk onder mekaar verdelen. Ook nieuwe concurrenten als Xiami en Lenovo beginnen klanten weg te snoepen. Volgens analist Michael Walkley van Canaccord Genuity is de verkoop van HTC’s topmodel, de One M8, ook niet sterk genoeg om hier een vuist tegen te maken.

Concurrentie doet pijn
Volgens Walkley is de competitie op het Android-speelveld momenteel moordend en zal die HTC in de tweede helft van het jaar nog meer pijn doen. Tegen dan wordt, naast nieuwe modellen van Samsung, Lenovo en Xiami, ook de nieuwe iPhone 6 verwacht.

Ook HTC erkent de problemen. Volgens financieel directeur Chialin Chang is het “initieel enthousiasme” voor de HTC One M8 op “een lager niveau gestabiliseerd”. En, zo voegt hij eraan toe, hij is er wel van overtuigd dat de daling nu achter de rug is.

Tablet en smartwatch om verkoop te stutten
Om de verkoop aan te zwengelen, houdt HTC nog enkele troefkaarten achter de hand. Op 19 augustus organiseert het bedrijf een groot media-event in New York waarop het waarschijnlijk zijn Nexus 8-tablet zal onthullen. Ook een smartwatch (de One Wear) zou nog op de agenda staan voor dit jaar.

Of dat voldoende zal zijn, om de concurrentie achter zich te laten, zal echter nog moeten blijken. 

financieelhtchtc onemobielnieuwsomzetsmartphonesverkoopcijfers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen