Nieuws

WindUp is Snapchat-rivaal voor Windows Phone

Snapchat is tot ontevredenheid van Windows Phone-gebruikers nog steeds niet beschikbaar op het mobiele platform. Wel heeft Microsoft stilletjes zijn eigen kloon van de app gelanceerd.

 

 

Microsoft heeft zijn eigen dienst voor kortstondige berichten vrijgegeven. Met WindUp krijgen gebruikers van Windows Phone een alternatief voor Snapchat.

[related_article id=”161452″]

WindUp is een product van Microsoft Research, dat ontdekte Neowin. De app is beschikbaar voor Windows Phone 8 en 8.1. Het geeft gebruikers de mogelijkheid berichtjes te sturen die maar korte tijd zichtbaar zijn, volgens hetzelfde principe als waar Snapchat bekend om is geworden, maar de app van Microsoft bevat een nieuwe videofunctie.

Tijd instellen
Volgens de beschrijving laat de app Windos Phone-gebruikers “leuke en tijdelijke berichten maken en delen met vrienden”. Dit is inclusief foto"s, video"s, audiofragmenten en tekst. Net als bij Snapchat vervalt het bericht na een vooraf door de verzender ingestelde tijd.

De naam WindUp is door Microsoft gekozen vanwege de timer die op de interface verschijnt voor het versturen. Het is de Engelse term voor het opwinden van een wekker. Hiermee kun je de duur van je bericht instellen. “Geef je vrienden de tijd om rustig je bericht te kijken of jaag ze op door ze amper gelegenheid te geven”, schrijft Microsoft.

Microsoft Research
Het is niet duidelijk waarom juist Microsoft Research, dat alles onderzoekt van sociale wetenschappen tot aan lerende machines, de app heeft ontwikkeld. Alhoewel de afdeling toch wel een paar apps op haar naam heeft staan in de Windows Store, waaronder Socl – een sociaal netwerk dat in eerste instantie gericht was op universiteitsstudenten en later open werd gesteld voor iedereen.

Wellicht heeft het verschijnen van de app te maken omdat Microsoft mogelijkheden ziet voor zichzelf op de berichtenappmarkt. Een andere reden voor het ontstaan van WindUp is dat Snapchat nog niet beschikbaar is op Windows Phone en sommige gebruikers van het platform zijn boos dat ze het moeten doen met officieuze versies van de app.

Gesprekken
Facebook kent een communitypagina onder de titel Snapchat for Windows Phone 8 (5.300 likes) met als doel de ontwikkelaar van de app onder druk te zetten om ook een versie voor het mobiele platform van Microsoft te maken.

Volgens een AMA-sessie op Reddit in mei met Joe Belfiore, hoofdontwerper voor Windows Phone-hardware, is het bedrijf in gesprek met Snapchat om de app naar zijn platform te krijgen. Totdat die gesprekken een resultaat opleveren moeten Windows Phone-gebruikers kiezen uit officieuze Snapchat-versies of WindUp.

appappsmicrosoftmobielnieuwssnapchatwindows phonewindup

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen