Nieuws

Apple vervangt slechte batterij iPhone 5

Uit een onderzoek van Apple blijkt dat "een zeer klein percentage van de iPhone 5-apparaten plotseling last kan hebben van een verkorte batterijduur, en dat ze vaker opgeladen moeten worden".

Hoewel velen al uitkijken naar het verschijnen van de volgende iPhone, bekommert Apple zich nog over mensen met een iPhone 5. Uit een onderzoek van het bedrijf blijkt dat “een zeer klein percentage van de iPhone 5-apparaten plotseling last kan hebben van een verkorte batterijduur en dat ze vaker opgeladen moeten worden”.

Volgens Apple zijn de iPhone 5-toestellen die hier last van hebben verkocht tussen september 2012 en januari 2013. De oplage is beperkt. Dit is op te maken uit het kleine verschil tussen de serienummers.

[related_article id=”158256″]

Vervangingsproces
Het proces om de accu te vervangen start in de Verenigde Staten en China op 22 augustus. Andere landen moeten wachten tot 29 augustus om hiervoor in aanmerking te komen.

Om erachter te komen of jouw toestel last heeft van deze kwaal kun je de officiële pagina bezoeken op de website van Apple. Het vervangingsprogramma is beschikbaar via Apple Stores, geautoriseerde Apple-serviceproviders en AppleCare.

In april constateerde Apple ook al dat er een probleem was met de slaapknop op enkele iPhone 5-toestellen. Ook daarvoor werd een vervangingsprogramma in het leven geroepen om het onderdeel te vervangen.

accuapplebatterijiphone 5mobielnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen