Nieuws

Archos lanceert goedkoopste Windows 8.1-tablet

Na jaren toewijding aan Android, komt het Franse Archos nu met de Cesium 80 op de proppen. Een Windows 8.1-tablet met een zeer zachte prijs.

De Franse fabrikant Archos probeert al een hele tijd door te breken om de Androidmarkt, maar blijft voorlopig een kleine speler. Hoewel het die ambitie nog altijd niet in de koelkast stopt, heeft het bedrijf wel besloten om zijn focus uit te breiden naar Windows en Windows Phone.

Naast de Archos 40 Cesium, een smartphone van 99 dollar die draait op Windows Phone, komt Archos ook met de Archos 80 Cesium op de markt: een 8 inch Windows 8.1-tablet met een prijskaartje van 149 dollar. Daarmee is het meteen de goedkoopste tablet met Windows 8.1 aan boord.

[related_article id=”161563″]

De 80 Cesium draait op een quadcoreprocessor van Intel, maar het is nog niet duidelijk over welk exemplaar het precies gaat. De meeste specificaties zijn voorlopig nog onbekend, met uitzondering van de schermresolutie van 1.200 x 800 pixels. De tablet wordt pas officieel voorgesteld tijdens de IFA-beurs in Berlijn volgende week en dan zullen we vast meer details over de ingewanden van deze Windowstablet te weten komen.

80 cesiumarchosbudgetmobielnieuwstabletWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen