Nieuws

CAT onthult smartphone voor de avonturier

Cat introduceert op IFA een nieuw toestel dat niet vies is van enige mishandeling. Wat het ideaal maakt voor avonturiers.

Cat staat niet meteen bekend om zijn smartphones. Toch heeft het bedrijf een mooie line-up aan toestellen. Verwacht hier geen mooie en dunne modetoestellen, maar eerder robuuste en functionele exemplaren. Nieuwste telg in de familie is de Cat S50. De S50 moet stevig zijn, en zo ziet hij er ook uit.

Het toestel heeft wat Cat omschrijft als een militaire beschermingsstandaard. Concreet wil dat zeggen dat het ding blijft functioneren in temperaturen van 55 graden tot -25 graden Celsius. Verder kan je het op de grond gooien vanaf 1,8 meter hoogte, en blijft het onbeschadigd wanneer je het een half uur onderdompelt in een meter water.

[related_article id=”161563″]

De smartphone, die Android 4.4 draait, heeft een 4,7 ich HD-scherm. Het aanraakscherm is naar verluidt zo ontwikkeld dat het overweg kan met regenweer. Binnen in de sterke gsm vinden we 2 GB aan RAM-geheugen en 8 GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Het kloppend hart van het toestel is een Qualcomm MSM 8926 Snapdragon 400 quadcoreprocessor.

Hoewel het ding erg robuust is, ziet het er nog relatief handelbaar uit. Natuurlijk is de dualsimtelefoon dik en zijn de randen erg aanwezig, maar dat is normaal bij een dergelijke smartphone. Opvallend is dat de S50 niet enkel gemaakt is voor professionals. Met het toestel richt Cat zich ook op consumenten die een zekere weerbaarheid van hun mobiele toestel verwachten.

De adviesprijs voor de Cat S50 bedraagt 479 euro.

catifaifa2014mobielnieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen