Nieuws

Nvidia verklapt lancering HTC Nexus 9

In juridische documenten in een claim over patenten bevestigt chipfabrikant Nvidia per ongeluk het bestaan van de Nexus 9. Een tablet waarvan HTC de ontwikkeling voor zijn rekening neemt.

Nvidia heeft per ongeluk bekendgemaakt dat de HTC Nexus 9 op korte termijn komt. In officiële documenten van de chipfabrikant wordt melding gemaakt van dit apparaat, waaruit je kunt opmaken dat het niet lang meer duurt voordat de nieuwe Nexus-tablet van HTC verschijnt. Dit viel Bright Side of News op.

De tablet wordt genoemd in juridische stukken die Nvidia aanvoert in een rechtszaak over inbreuk op zijn patenten door Qualcomm en Samsung. Verder staat er niet veel informatie over het apparaat in. Alleen dat de HTC Nexus 9 naar verwachting een Tegra K1-chip krijgt.

[related_article id=”158901″]

Verschijningsdatum
Veel meer details zijn nog niet bekend. In het document wordt gesproken over een verschijningsdatum in het derde kwartaal. Dat zou betekenen dat de HTC Nexus 9 deze maand nog op de markt gebracht wordt. Maar als de geschiedenis ons iets leert, dan is het dat de kans groot is dat we nog een maandje langer moeten wachten. Dan komt de tablet eind oktober pas beschikbaar, net voor de feestdagen.

Dit is voor het eerst dat HTC een Nexus-apparaat voor zijn rekening neemt. Samsung was verantwoordelijk voor de Nexus 10, en de twee Nexus 7-modellen zijn gemaakt door Asus. Een eerdere poging van de telefoonfabrikant om met de HTC Flyer een tablet op de markt te brengen is geen groot succes geworden.

De Tegra K1 is een krachtige chip, wat veel goeds belooft voor de Nexus 9. Er is echter veel concurrentie op de tabletmarkt, met name van Samsung en LG. Toch is het een welkome aanvulling op de Nexus-lijn van Google. Aan de Nexus 10 is niets veranderd sinds zijn lancering en de Nexus 7 is afgelopen jaar al een keer opgefrist, dus er zat weinig nieuws in de pijplijn.

googlehtcmobielnexus 9nieuwsnvidiatablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen