Nieuws

Archos maakt virtual reality echt goedkoop

Virtual reality hoeft niet duur te zijn. Neem de nieuwe headset van het Franse Archos. Die werkt met bijna alle smartphones.

Wil je dat de spelletjes op je smartphone tot leven komen? Dat kan op een goedkope manier met de Archos VR Glasses. Deze virtual-realitybril tovert bijna elke telefoon voor je ogen om tot een virtuele wereld.

De mensen van het Franse bedrijf Archos – dat eerder een via Bluetooth verbonden muziekmuts op de markt bracht – zijn aan de slag gegaan met virtuele realiteit en komen met een VR-bril die vriendelijk is voor je portemonnee. De verkoop start in november. De verwachting is dat de prijs tussen de 25 en 30 euro komt te liggen. Dit is uiteraard zonder smartphone.

[related_article id=”160734″]

Games en films
Het systeem bevat een flink vizier dat je aan je hoofd vastmaakt. Aan de voorkant zit een sleuf waar je je telefoon in kunt schuiven. Daarna kun je filmpjes kijken of games spelen. De VR-bril doet het lijken alsof de scènes zich recht voor je neus afspelen. Archos beweert dat er al meer dan honderd VR-apps zijn die met de bril overweg kunnen.

Naast het spelen van virtual-realitygames kun je ook 3D-films en -video"s kijken. Daarvoor moet je de Archos Video Player op je smartphone installeren. Binnenkort volgt een update om een stereoscopische modus toe te voegen.

Veelzijdig
De VR Glasses van Archos zijn erg veelzijdig, zeker gezien de lage prijs. Het bedrijf raadt aan quadcore smartphone aan met een volledig 1080p hd-scherm. Maar in feite kun je elke telefoon die niet groter is dan 6 inch gebruiken, of het nu Android, iOS of Windows Phone is.

Dat is een groot voordeel. De Samsung Gear VR Headset vereist bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 4. Die is dus niet zomaar door iedereen te gebruiken.

Andere VR-headsets, zoals de Oculus Rift en Sony"s Project Morpheus, verbinden met een computer of spelconsole in plaats van een smartphone. Aan de andere kant van het spectrum vind je Google Cardboard, een doe het zelf systeem van karton.

archosmultimedianieuwsontspanningvirtual realityvrvr glasses

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600