Nieuws

Kies een erfgenaam voor je Facebookprofiel

Wat moet er met je profiel gebeuren wanneer je er niet meer bent? Op Facebook kan je voortaan je erfgenaam uitkiezen voor het noodlot toeslaat.

Op dit ogenblik leert de website wanneer je sterft, en wordt jouw profielpagina bevroren voor verdere interactie. Ook al zijn er geen advertenties meer die invloed op je kunnen hebben, toch kan het soms voorvallen dat je dierbare in een bepaalde lijst verschijnt waar hij niet tussen hoort. Daar komt binnenkort verandering in met een unieke erfgenaam voor Facebook.

De optie verschijnt sinds vandaag bij Amerikaanse gebruikers, en zou ook snel voor ons beschikbaar moeten zijn. In essentie geef je de volmacht aan een andere Facebookgebruiker die na je dood de resterende handelingen van je account kan volbrengen. Zo kan die kiezen of er een herdenkingspagina moet verschijnen, of gewoon een bericht dat je er niet meer bent en het profiel is verwijderd.

Belangrijk detail voor de privacygevoelige gebruikers: iemand die je aanduidt als je erfgenaam kan je foto’s en publieke berichten lezen, maar niet je privéberichten. Facebook voegt daaraan toe dat wie in zijn testament zijn Facebookprofiel doorgeeft aan iemand, daar ook recht op heeft.

De update is in België of Nederland niet actief. We updaten dit artikel van zodra we meer nieuws hebben.

digitaal testamentdooderfgenaamfacebookprofielsterfgevaltestament

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen