Nieuws

Acer onthult twee nieuwe budgetsmartphones met karakter

Acer toont op het Mobile World Congress twee nieuwe Androidtelefoons in het budgetsegment: de Liquid Z520 en Z220.

Acer zet verder in op het budgetsegment van de Androidsmartphones, met twee nieuwe toestellen die ondanks hun lage prijs toch een dosis karakter hebben meegekregen.

De smartphones vallen op tussen de concurrentie dankzij hun ontwerp, met een achterpaneel dat een textuur heeft meegekregen vergelijkbaar met ruw papier. Het geeft de telefoons net dat beetje extra en biedt ook meer grip, waardoor ze aangenaam in de hand liggen. Ook de specificaties zijn lang niet mis voor de prijs.

[related_article id=”161563″]

De Liquid Z520 is de grootste van de twee met een 5 inchscherm, 1,3 GHz quadcoreprocessor en 1 GB RAM. Standaard is 8 GB opslag voorzien, wat een stuk beter is dan de 4 GB die tot nu toe courant was bij budgettoestellen. Acer voorziet bovendien ruimte voor een microSD-kaartje om de opslagcapaciteit verder uit te breiden. Achteraan zit een 8 megapixelcamera, en vooraan is een 2 megapixelcamera voorzien. De telefoon ondersteunt nog geen 4G, maar biedt (optioneel) wel ruimte voor twee simkaarten. Voorlopig moet de Z520 het nog stellen met Android 4.4 KitKat en er is nog geen nieuws over een eventuele update naar Lollipop.

De kleinere Liquid Z220 draat dan weer wel op Android Lollipop. Deze smartphone heeft een 4 inchscherm, 1,2 GHz dualcore processor, 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte. Dat laatste is opnieuw uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Achteraan it een 5 megapixelcamera en vooraan vinden we een 2 megapixelcamera terug. Ook hier is 4G afwezig maar wordt er wel (optioneel) ruimte voor twee simkaarten aangeboden.

De Liquid Z520 krijgt een prijskaartje van 109 euro, terwijl de Z220 89 euro zal gaan kosten. Wanneer de toestellen precies bij ons in de rekken zullen liggen, is voorlopig nog niet bekend.

2015mwcacerAndroidliquid z220lquid z520mobielmwc2015nieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen