Nieuws

Google plooit zich naar Belgische privacywetgeving

De zoekreus is, in overleg met de Belgische Privacycommissie, in principe akkoord gegaan met de nationale regelgeving voor privacy.

Google gaat zich plooien naar de Belgische privacywetgeving. Dat verklaart Willem Debeuckelare, voorzitter van de Belgische Privacycommissie in de krant De Morgen.

Google voert niet alleen met België gesprekken. Het bedrijf wil aan de wet- en regelgeving voor privacy van alle Europese landen voldoen. Daarvoor is het in conclaaf met privacycommissies van verschillende nationaliteiten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een overkoepelende regeling komt die van toepassing is op alle Europese landen.

[related_article id=”158578″]

Het resultaat van het overleg en de akkoordverklaring zou moeten zijn dat de gebruikersvoorwaarden van Google veel transparanter worden. Verder krijgt het bedrijf geen verboden toegang meer tot allerlei gegevens. “Google moet voortaan expliciet toestemming vragen om gegevens van een gebruiker te verwerken”, legt Debeuckelaere uit.

Google België wil niet ingaan op het bericht. Een woordvoerster laat weten dat de zoekreus altijd hard werkt om transparanter te worden. Daarbij laat ze in het midden of er wel of geen akkoord gesloten is.

Dit is overigens niet voor het eerst dat de Belgische Privacycommissie deze week in het nieuws komt. Eerder publiceerde een onderzoekscommissie een rapport over de manier waarop Facebook de rechten van Europese gebruikers blijft schenden, zelfs wanneer zij duidelijk hebben aangegeven niet gevolgd te willen worden door het sociale netwerk.

googlenieuwsprivacyprivacycommissie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen