Nieuws

Google stoomt Android M klaar voor eind mei

Google plant naar verluidt de onthulling van een nieuwe Androidversie op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O eind mei.

Net als vorig jaar zal Google met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een nieuwe versie van het Android-besturingssysteem aankondigen op zijn ontwikkelaarsbeurs I/O, die plaatsvindt op 28 en 29 mei.

Dit is niet officieel bevestigd, maar valt (of beter gezegd; viel) af te leiden uit het schema voor de beurs dat sinds kort online te vinden is. Een van de sessies in het programma bestond uit een "Android for Work"-sessie. In de beschrijving van deze sessie werd Android M genoemd. De vermelding werd ondertussen weer offline gehaald.

[related_article id=”158901″]

Ook is er een sessie genaamd "What"s new in Android", wat ook duidt op de aankondiging van een nieuw OS, of alvast toch nieuwe functionaliteit.

Welke functionaliteiten het nieuwe Android OS gaat krijgen is nog niet bekend. Op het event zijn echter wel sessies over "Voice Acces", waarmee applicaties handsfree te gebruiken zullen zijn. Ook zijn er sessies over volumebediening, notificaties en interrupties. Waarschijnlijk zal Android M zich hierin vernieuwen.

Google kondigde vorig jaar Android Lollipop aan onder codenaam Android L. Dit besturingssysteem draait momenteel op zo"n 10 procent van de Androidapparaten. In lijn met de traditie zal de volledige naam van Android M weer een zoete versnapering zijn. Het grote gokken is in ieder geval begonnen. Wordt het Muffin? Marshmallow? Of misschien zelfs Macaron?

Androidandroid mgooglemobielnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen