Nieuws

Apple werkt aan app voor slimme Homekit-producten

Apple stoomt naar verluidt een Home-app klaar voor iOS 9, die de verschillende slimme Homekit-apparaten in je huis met elkaar moet verbinden.

Apple is bezig met het testen van een nieuwe app die speciaal ontworpen is om de slimme thuisproducten van zijn partners te beheren. De verwachting is dat de eerste Homekit-apparaten volgende maand verschijnen.

Volgens 9to5Mac zijn Apple-medewerkers bezig met het testen van iOS 9 met de app Home. Hiermee kan een gebruiker slimme huishoudapparaten beheren, groeperen in verschillende ruimtes, verbinden met Apple TV en nieuwe gadgets aanschaffen. Het houdt in dat de app vooral bedoeld is voor de setup van de producten, niet om ze te besturen. Dit komt overeen met de manier waarop Apple zijn Homekit in de markt zet.

[related_article id=”158256″]

De kans bestaat ook dat Home een interne testapp is die nooit voor het grote publiek beschikbaar komt. Als je echter afgaat op de beschrijving van 9to5Mac en het feit dat je vanuit de app nieuwe producten kunt kopen, kan je afleiden dat het wel degelijk de bedoeling is dat de consument hiermee gaat werken.

Apples idee van Homekit is dat het een ruggengraat of verbindende factor vormt voor alle slimme apparaten. Op die manier kunnen meerdere apparaten binnen een huis een connectie met elkaar maken via iOS. Vervolgens kunnen die gadgets aangestuurd worden via Siri en apps van derden. Het is daarbij de bedoeling dat een app meerdere apparaten tegelijk kan beheren, ook als ze van een andere fabrikant zijn.

Zoals het er nu naar uitziet komt er voor het gebruik van Homekit-apparaten geen eigen app van Apple, los van Siri. Toch hebben mensen een manier nodig om nieuwe gadgets in te stellen. De speciale Home-app lijkt daarvoor een oplossing te bieden. Als de app daadwerkelijk gaat verschijnen, horen we er ongetwijfeld meer over op de ontwikkelaarsconferentie van Apple op 8 juni.

appledomoticahomehomekitiotnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600