Nieuws

Microsoft wilde Salesforce voor 55 miljard dollar

Nadat vorige maand het nieuws kwam dat Salesforce een overnamebod had ontvangen, wist niemand van wie. Wat blijkt? Het was Microsoft.

Volgens verschillende bronnen geciteerd in een onderzoek door CNBC hebben de twee technologiegiganten gesprekken gevoerd begin april rond een mogelijke overname, maar ze kwamen niet tot een deal.

Microsoft wilde een flinke 55 miljard dollar op tafel leggen voor Salesforce, iets wat duidelijk in de lijn ligt van de 47 miljard dollar marktwaarde dat de CRM software maker nu heeft.

Deze deal zou de 95 miljard dollar cashreserve van Microsoft flink verminderen. Indien de overname werd goedgekeurd, zou Salesforce CEO en oprichter Marc Benioff een managementrol bij Microsoft krijgen. Althans, dat citeren de bronnen van CNBC.

Maar de overnamegesprekken kwamen abrupt ten einde wanneer Benioff Salesforce pas wilde verkopen voor 70 miljard dollar. Hiermee werd de deal een veel zwaardere investering voor Microsoft, een gok die CEO Satya Nadella niet wilde nemen.

Beide bedrijven hebben sindsdien alle gesprekken gestaakt en er zijn geen plannen om die opnieuw op te starten in de nabije toekomst. Mits de deal werd goedgekeurd, had dit de grootste software overname kunnen worden in de geschiedenis.

Het is voorlopig nog onduidelijk of de mislukte overname een invloed zal hebben op de relatie tussen Salesforce en Microsoft. Hoewel beide partijen al jaren flinke rivalen zijn, werken ze de laatste tijd steeds meer samen om hun beide platformen optimaal te ondersteunen.

businessmarc benioffmicrosoftnieuwsovernamesalesforcesatya nadella

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen