Nieuws

Hoe Android M en iOS 9 je batterijleven verbeteren

Onze smartphones worden elk jaar beter, maar batterijleven blijft een probleem. Android M en iOS 9 beloven beterschap.

Tijdens de keynote op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015, liet Apple zich ontvallen dat de iPhone een uur extra batterijleven krijgt na de update naar iOS 9. Over hoe het dat precies wil verwezenlijken, bleef het echter stil.[related_article id=”167547″]

Ondertussen is er informatie verschenen op de Apple-website die alvast één manier aangeeft waarop het batterijleven zal worden verlengd. “Dankzij licht- en nabijheidssensoren weet je iPhone wanneer hij omgekeerd op de tafel licht en wordt vermeden dat het scherm activeert, zelfs wanneer je een melding ontvangt”, klinkt het op de website.

Daarnaast heeft Apple ook een nieuwe energiebesparende modus toegevoegd, iets wat al langer in Androidapparaten ingebakken zit. Die vermindert de prestaties en schakelt enkele animaties en functionaliteit uit, maar belooft wel tot drie uur extra batterijleven.

Apple is trouwens niet de enige om gebruik te maken van sensoren voor beter energiebeheer. Ook Google heeft eind vorige maand gelijkaardige functionaliteit aangekondigd bij de onthulling van Android M. Android M gebruikt bewegingsdetectie om na te gaan wanneer het toestel wordt achtergelaten. Wanneer je telefoon een hele tijd niet gebruikt wordt schakelt Android M steeds meer functies uit.

Zowel iOS 9 als Android M staan gepland voor een lancering in de herfst van dit jaar, al zal het voor Androidgebruikers afhangen van de fabrikanten wanneer zij toegang krijgen tot de update.

android mappleautonomiebatterijgoogleiosmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen