Nieuws

iBood-actie: Lytro Illum lichtveldcamera

iBood heeft vandaag een bijzondere camera online staan. Dankzij de talrijke microlenzen hoef je de Lytro Illum nooit meer scherp te stellen.

De Lytro Illum is een zogenaamde plenoptische camera, beter bekend als lichtveldcamera. Lichtveldcamera’s bewaren niet alleen het beeld van een bepaalde scène, maar registreren ook de de aanwezige lichtstralen en de richting waarin ze bewegen. Daardoor kan je ook na het maken van een foto nog met de scherptediepte spelen. Ondanks het oorspronkelijke enthousiasme, blijft een groot succes voorlopig echter uit.

Met de Illum verbetert Lytro zijn oorspronkelijke camera op verschillende vlakken. Het meest opvallende is de vorm. Terwijl de eerste Lytro met zijn staafvorm nauwelijks aan een camera deed denken, vertoont de Illum duidelijke karakteristieken van een moderne spiegelreflex. De lens beschikt over 8x optische zoom (30-250mm) en heeft een constant diafragma van f/2.0. Dankzij de maximale sluitertijd van 1/4000 kan je er ook snelle actie mee vastleggen.

Lytro spreekt niet over megapixels, maar zegt dat de nieuwe sensor in de Illum 40 miljoen lichtstralen kan vastleggen, wat zou neerkomen op 4 megapixels. Bij de eerste Lytro waren dat nog maar 11 miljoen lichtstralen. Met behulp van de camerasoftware kan de focus van een foto worden aangepast na de opname, kan je achteraf met de scherptediepte spelen, tilt shifts maken of 3D-beelden genereren.

Het grote lcd-scherm staat in een hoek om makkelijker foto’s te kunnen maken waarbij je de camera niet recht voor je gezicht kan houden. Op het scherm wordt de diepte-informatie in kleurcodes weergegeven, zodat je vooraf weet op welke delen van de foto de scherptediepte achteraf kan worden aangepast.

Normaal kost de Lytro Illum 1.599 euro, maar iBood doet 700 euro van de basisprijs en komt uit op 899 euro.

iboodlichtveldcameralytro illum

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen