Nieuws

Voormalige Nokia-CEO Stephen Elop verlaat Microsoft

Microsoft stroomlijnt zijn managementstructuur in de aanloop naar de lancering van Windows 10. Onder andere ex-CEO van Nokia Stephen Elop ruimt de baan.
Stephen Elop

Enkele managementleden van Microsoft verlaten het bedrijf in het kader van een afslankingsoperatie. De meest klinkende naam tussen de vertrekkers is die van Stephen Elop, voormalig CEO van het Finse Nokia, waarvan Microsoft vorig jaar de gsm-tak opkocht voor 7 miljard dollar.

“We zijn onze ontwikkelingsinspanningen en -vaardigheden en, in het bijzonder, onze drie kernambities op één lijn aan het brengen om onze strategie te versterken,” verklaarde Satya Nadella, CEO van Microsoft in een email gericht aan de Microsoftwerknemers. “Deze verandering zal ons toelaten om betere producten en services waarvan onze klanten houden te leveren aan een sneller tempo.” Volgens Nadella zijn Elop en hij vriendschappelijk overeengekomen dat het nu voor hem het beste moment was om zich terug te trekken uit Microsoft.

Elop ging mee over naar Microsoft na de overname en leidde de afdeling Devices binnen de firma. Die afdeling wordt nu samengesmolten met de groep die zich bezig houdt met besturingssystemen onder leiding van Terry Myerson. Die laatste komt aan het hoofd van de nieuwe entiteit, de “Windows and Devices Group”.

Samen met Stephen Elop verlaten ook managers Kirill Tartarinov, Eric Rudder en Mark Penn de Amerikaanse onderneming. De reorganisatie komt er in de aanloop naar de lancering van Windows 10, het nieuwe besturingssysteem dat Microsoft op 29 juli uitbrengt.

businessmicrosoftmobielnokiastephen elop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen