Nieuws

Goochelen met vingerscanner: Huawei Honor 7

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei zal een vingerscanner bevatten die TouchID doet vergeten. Veel gadget voor een betaalbare prijs.

honor7

Huawei zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk één (mischien zelfs twee) nieuw Nexus-toestel aan de beschaving schenken. Toch legt de Chinese groeischeut zijn eieren niet in één mand: met de Honor 7 brengt het een nieuw vlaggenschip in de Honor-reeks aan. De vingerscanner, die zal werken op biometrische identificatie, trekt hierbij de meeste aandacht.

Die scanner bevindt zich net onder de camera aan de achterzijde en zal meer kunnen dan enkel je toestel ontgrendelen. Je kan namelijk gebaren instellen om apps op te roepen, notificaties te tonen en zelfs foto’s te nemen.

De nieuwe Honor zal een volledig metalen behuizing bezitten en draaien op de Kirin 935-chip van Huawei zelf. Er zullen acht 64-bit cores inzitten, waarvan er vier 2.2 GHz halen en de andere vier 1,5 GHz. Dat zijn mooie cijfers. Verder zal je een werkgeheugen van 3 GB aantreffen en intern geheugen beginnend bij 16 GB.

Het scherm bevat een 1080p 5,2 inchscherm en etaleert Android Lollipop. Wel krijg je daar de Emotion 3.1-schil van Huawei overheen. De camera achteraan bezit 20 megapixels, de frontcam 8 megapixels. Voor het goedkoopste model betaal je 320 dollar. Europese prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend. In China lanceert hij op 7 juli.

In België wordt de Honor-reeks officieel niet verkocht. In Nederland kan je de toestellen alleen online aanschaffen.

android lollipophonorhonor 7huaweimobielnexus

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen