Nieuws

Edpnet verhoogt downloadsnelheid naar 100 Mbps

Edpnet, een aanbieder van internet over het VDSL-netwerk, verdubbelt zijn aangeboden internetsnelheid.

Edpnet biedt internet aan over de telefoonlijn, en probeert zich van de concurrentie de onderscheiden door hogere downloadsnelheden te verzorgen. De provider verdubbelt z’n downloadsnelheid van 50 Mbps tot 100 Mbps. Ook de uploadsnelheid krijgt een boost: van 6 naar 10 Mbps.

Edpnet weet dergelijke snelheden uit de telefoonlijn te persen door vectoring te combineren met dynamic line management. Dat weet Datanews. Om aan de geadverteerde snelheid te kunnen surfen moet te technologie wel geactiveerd zijn in jouw straat, en dat is momenteel niet overal het geval. Bovendien moet ook je modem overweg kunnen met vectoring.

Het gaat dus echt wel om theoretische snelheden. Hier op de redactie pieken we bijvoorbeeld op 70 Mbps volgens de website van Edpnet zelf. Zoals meestal het geval is bij DSL-internet zullen de sterren en planeten al op één lijn moeten staan om daadwerkelijk van de volledige geadverteerde snelheid te kunnen genieten. Dat gezegd zijnde biedt Edpnet natuurlijk een flinke snelheidsboost aan, en laat de kleine provider momenteel zelfs gigant Proximus achter zich.

edpnetinternettelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen